Ervaar de natuur of ontdek wat er te doen is in de omgeving!Slappeterp is de perfecte uitvalbasis om Noord-West-Friesland te ontdekken. Vanuit de weidse en groene omgeving van Slappeterp sta je binnen een 10 km  aan de rand van de Waddenzee, met de wind door je haren en proef je de zilte zeelucht. Liever de gezelligheid opzoeken? Ga op ontdekkingsreis langs prachtige gevels en sfeervolle straatjes in het bruisende centrum van o.a. Franeker, Harlingen of Leeuwarden. Lekker actief op pad? Ervaar het weidse landschap met mooie wandel- of fietstochten. Beleef, ontdek en proef Noord-West Friesland!

Enkele van onze favorieten

Het Koninklijk Planetarium
in Franeker

(Genomineerd als Wereld Erfgoed)

Aan het plafond van de woonkamer van een prachtig grachtenhuis in Franeker bevindt zich het oudste nog werkende planetarium ter wereld. Dit nauwkeurig bewegend model van het zonnestelsel werd tussen 1774 en 1781 gebouwd door de Friese wolkammer Eise Eisinga.

De zeedijk

Bijv. bij Koehool parkeren, dan te voet via de zeedijk naar de Friezinn, daar wat drinken en dan teruglopen via de sluimerdijk, tussen de schapen door...

De theetuinenroute

Met vlakbij de theetuin van Slappeterp en de theetuin van Peins. De theetuinen zijn beschutte 'hide aways' in een prachtige tuin, en natuurlijk wordt er thee (en koffie) geschonken en lekker gebak geserveerd!

De zwemvijver vlakbij ons:
de Swanneblom

Een natuurlijke zwemvijver, met een klein strandje. Zo’n plek waar niet iedereen weet van heeft: heerlijk beschut zwemmen en zonnen midden tussen de weilanden!

Appartement Suderhaven

Mocht je na Slappeterp nog een paar dagen het bruisende leven van een havenstad willen ervaren dan verwelkomen we je graag bij onze accommodatie in Harlingen: Kijk dan eens op www.suderhaven.nl!

Enkele van de 11 steden bezoeken

Bijvoorbeeld Franeker: de 11 avontuurtjes laten je de oude stad zien, Harlingen (met een eigen stadsstrand, een historische centrum en de veerbotenterminal naar de eilanden) of Leeuwarden: wandel door de stad en zie de miniatuur mensjes te vinden tijdens een wandeling door de binnenstad!

En nog veel meer leuks

Op de site van NW Friesland en Friesland , en vergeet vooral de eilanden niet!